Alles wat je moet weten over baardolie

Alles wat je moet weten over baardolie

Ramtin
Alles wat je moet weten over baardolie

Jouw baard is meer dan alleen wat haar op je kin, het is deel van jouw stijl en identiteit. Een slechte baard staat onverzorgt terwijl een goed onderhouden baard het boegbeeld van mannelijkheid kan vormen.

Iedere baarddrager zou er goed aan doen om baardolie te gebruiken. Maar wat is het, en wat doet baardolie eigenlijk? In dit artikel gaan wij dieper in op wat het is, de werking en waar je op moet letten bij baardverzorging. Meer weten? Neem dan eens een kijkje op onze blog voor meer informatie en tips.

Wat doet baardolie?

Bijna iedere bebaarde broeder weet dat trimmen en stylen essentieel zijn om een baard te onderhouden. Toch zijn er nog heel veel mannen die niet goed weten wat baardolie is en wat het doet. En dat is jammer, want wij bij Rough and Done vinden dat baardolie het meest essentiële onderdeel is van baardverzorging.

Om te snappen wat het doet moeten we eerst kijken naar het product zelf.

Baardolie is een combinatie van verschillende natuurlijke oliën, proteïne en verzorgende stoffen.

Er zijn verschillende soorten baardolie op de markt, dus het is moeilijk om het als één product te behandelen. Maar voor het gemak zullen wij het over baardolie hebben zoals wij het zelf graag gebruiken, en wat de defacto standaard is geworden binnen de baardcultuur. Dit is tevens het type baardolie dat wij op dit moment zelf verkopen.

Baardolie is eigenlijk ontwikkeld om de grootste problemen van onze bebaarde samenleving op te lossen:

  1. Het voorkomt de jeuk die ontstaat door baardgroei.
  2. Het minimaliseert de huidirritatie.
  3. De natuurlijke proteïne zorgt voor een betere bescherming van huid en baardhaar.
  4. Het hydrateert het haar voor een zachtere en mooiere baard.

 

Hoe gebruik je baardolie

Okay, nu weet je dus wat baardolie is en wat het doet. Nu komt het volgende vraagstuk: hoe moet je baardolie gebruiken?

Om nogmaals te benadrukken, iedere baardolie is anders. Niet alleen de verhoudingen maar ook de concentraties van ingrediënten kunnen uiteenlopen. Dit advies is dan ook bedoeld voor onze eigen Rough and Done baardolie, en dient als richtlijn voor baardolie in het algemeen.

Dosis is heel belangrijk. Daarom hebben wij onze baardolie flessen voorzien van een pompje. Gebruik 1 t/m 3 pompjes per keer. 1 pompje voor een stoppelbaard, 3 bij een volle baard. Je wil de huid goed behandelen maar ook niet te vettig maken. Balans is daarom essentieel.

Voor het beste resultaat raden we je aan 2x per dag baardolie te gebruiken. Je begint in de ochtend wanneer je fris bent, en brengt het ‘s avonds nog een keer aan voor het slapen gaan. Het is niet erg als je het een keertje vergeet, maar probeer er zo consistent mogelijk in te zijn. Merk je dat jouw baard meer verzorging nodig heeft? Dan kan je je verdiepen in producten zoals baardbalsem. Voor de beginnende baard broeder is baardolie echter voldoende. Het is het product dat het meeste effect gaat hebben, en vormt de basis voor echt iedere baardverzorging.

Waar kan je het beste baardolie kopen

Baardolie is tegenwoordig op heel veel plekken te koop, van online winkels tot de lokale drogisterij. Toch zit er een groot verschil in kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Wij bij Rough and Done hebben heel veel verschillende baardolie gebruikt, en onze ervaring was heel inconsistent. Daarom hebben wij samen met onze leveranciers gewerkt om een hele goede, en bovenal betrouwbare baardolie te ontwikkelen.

Wil jij graag baardolie kopen en baardolie gebruiken? Dan raden wij onze Rough and Done Baardolie aan. Naast de standaard (en essentiële) componenten hebben wij ook voedzame vitaminen, arganolie en jojobaolie toegevoegd. Hierdoor werkt onze baardolie samen met je lichaamseigen huidolie. Je hoeft dus geen andere verzorgende producten naast onze olie te gebruiken. Ideaal voor de drukke man die geen uur voor de spiegel wil staan, maar wel een volle, gezonde en woest aantrekkelijke baard wil hebben.