Dit is de oplossing voor een droge hoofdhuid mannen

Dit is de oplossing voor een droge hoofdhuid mannen

Ramtin
Rough-and-Done-dit-is-de-oplossing-voor-droge-hoofdhuid-mannen-01
Het wordt niet vaak besproken door mannen, maar het is een probleem dat maar al te vaak voorkomt: een droge hoofdhuid en droge gezichtshuid bij mannen. Herken jij een van de volgende problemen:
– Ik heb vaak schilfers in mijn haar of baard.
– Tijdens het wassen voelt het alsof mijn huid loopt te ‘trekken’.
– Mijn gezicht is wel eens rood en jeukerig, ook als ik niet scheer.
– Na het scheren of trimmen brandt mijn huid heel erg.

Dan heb je waarschijnlijk last van een droge hoofdhuid. Gelukkig kan je heel veel doen om deze best wel nare situatie te voorkomen. Wij bij Rough and Done weten niet alleen alles mannelijke gezichtsverzorging, maar zijn één van Nederlands belangrijkste winkels op het gebied van verzorgingsproducten voor mannen. Via deze artikelen leren we jou meer over jouw huid en haar, zodat je eenvoudig een gezonde en strakke look kan creëren. In dit artikel gaan we dieper in op wat een droge hoofdhuid en gezichtshuid veroorzaakt, en wat je ertegen kan doen!

De oorzaak van een droge huid

Ieder persoon heeft een uniek huidtype. Dit wil zeggen dat jouw huid zich anders gedraagt dan dat van je vrienden en familie. Zo zal de één sneller verbranden dan de ander, terwijl een ander misschien veel vetter haar heeft.

Eén van de vervelendste huidtypes is een droge huid. Bij mannen valt dit vooral op in de hoofdhuid en gezichtshuid.

Om te begrijpen hoe dit ontstaat moeten we het eerst hebben over hoe de huid werkt. De huid is het grootste orgaan dat een mens heeft en bevat talloze talgklieren. Deze klieren produceren een stofje dat zich verspreid over de huid. Dit talg houdt je huid soepel, beschermt het tegen straling, schimmels en bacteriën en houdt het gezond.

Echter produceren sommige mannen minder talg dan anderen. Wij benoemen hier de meest voorkomende oorzaken, en wat je kan doen om het te voorkomen.

Oorzaak 1: Irritatie

Draag je vaak een pet, muts of bijvoorbeeld een mondkapje? Dan kan jouw huid geïrriteerd raken. Hierdoor kunnen de talgklieren minder goed te werk gaan en zal je een droge huid krijgen. Dit kan ook ontstaan wanneer je scheert met botten mesjes.

Oorzaak 2: Het weer

Wanneer het kouder wordt krijg je automatisch een drogere huid. Er zit minder vocht in de lucht en je klier openingen zijn smaller dan tijdens warm weer. Dit merk je bijvoorbeeld aan het feit dat je droge lippen krijgt in de winter.

Oorzaak 3: Te vaak wassen

De natuurlijke oliën die je huid produceren zijn dus essentieel om jouw hoofdhuid en gezichtshuid gezond te houden. Gebruik jij heel vaak reinigingsproducten zoals zeep en shampoo voor je gezicht en haar? Dan verwijder je actief dit talg. Want niet alleen reinigt dit vuil en viezigheid, ook de gezonde oliën worden aangetrokken door shampoo en zeep.

Oorzaak 4: Genetische aanleg

We zeiden het net al: iedereen heeft een ander huidtype. Sommige mannen hebben de genen geërfd om een gezonde huid te hebben, terwijl anderen aanleg hebben om een droge huid te krijgen.

Oorzaak 5: Slechte voeding

Vaak overgeslagen maar ontzettend belangrijk: voeding. Wanneer je niet de juiste bouwstoffen binnen krijgt zal jouw lichaam niet genoeg olieproductie kunnen realiseren. Dit heeft zowel invloed voor een droge hoofdhuid voor mannen als een droge gezichtshuid voor een man.

Let erop dat je van de volgende voedingsstoffen genoeg binnenkrijgt en iedere week eet:
– Zuivelproducten
– Rijst en broodproducten
– Suikers. Over het algemeen krijg je hier zonder moeite genoeg van binnen. Maar volg je een suikervrij dieet, dan kan dit een oorzaak zijn van een droge huid.

Let er ook vooral op dat je van de volgende zaken niet te veel binnenkrijgt:
– Alcohol
– Zout

Zowel alcohol als zout hebben in overmaat het gevolg dat je lichaam en huid uit kunnen drogen.

Oorzaak 6: Slechte verzorging

Heb jij van nature een droge huid, dan is het uiterst belangrijk dat je verzorgingsproducten gebruikt. Het liefst het hele jaar door, maar in ieder geval gedurende de herfst, winter en lente. Gezonde verzorgingsproducten zijn afgestemd op de droge huid en bevatten geen alcohol. Let goed op wat je koopt en kies altijd voor kwaliteit boven kwantiteit. Op onze site vind je sowieso alle producten die je nodig hebt voor een goede gezichtsverzorging. Dit zijn allemaal producten die wij zelf aanraden en persoonlijk gebruiken om een droge huid tegen te gaan.