Hoe stimuleer je baardgroei op een natuurlijke manier?

Hoe stimuleer je baardgroei op een natuurlijke manier?

Ramtin
Rough-and-Done-baardgroei-stimuleren-op-natuurlijke-wijze-02
Als iets symbool staat voor mannelijkheid, is het een volle baard. Helaas is niet iedereen van nature gezegend met een stoere baard. Soms groeit de gezichtsbeharing langzamer dan gewenst. Of de baard groeit niet overal even snel, waardoor kale plekken ontstaan.

Er zijn helaas geen magische pilletjes die zorgen dat je binnen een dag een volle baard hebt. Gelukkig zijn er wel manieren om je baardgroei op een natuurlijke manier te stimuleren.

Je baardgroei stimuleer je met een gezonde lifestyle

De beste manier om je baardgroei op een natuurlijke manier te stimuleren is je baard precies dat te geven wat het nodig heeft. Door optimale omstandigheden te creëren zal je baardgroei beter verlopen.

Baardgroei stimuleren, het begint met dromen

Wist je dat slaap essentieel is voor je baardgroei? Wie onvoldoende slaap krijgt, loopt grote kans dat de baardgroei ook achterblijft. Niet alleen groeien je haren langzamer, het kan zomaar zijn dat te weinig nachtrust ervoor zorgt dat je haren verliest. Dát is niet de bedoeling!

Zorg dus dat je elke nacht acht uur slaap krijgt. Eindig je avond met minder prikkels en ga lekker vroeg onder de wol. Je baardgroei vaart er wel bij. Slaap heeft trouwens nog veel meer voordelen, maar dat is voor een andere keer.

Let op je voeding

Je bent wat je eet. Je voeding levert de brandstoffen om je dag door te komen en de bouwstenen die je nodig hebt om te groeien. Ook voor je baard heb je bepaalde bouwstenen nodig, zoals eiwitten, gezonde vetten en vitamines (A, C, E, B3 en B6). Foliumzuur zorgt voor dikker haar. Eet daarom lekker veel kip, kwark en bonen voor de benodigde eiwitten en combineer dit met noten, vette vis en avocado’s voor de vetten. Met voldoende groente krijg je ook de benodigde vitaminen binnen. Gebruik eventueel voedingssupplementen.

Drink met mate(n)

Dat alcohol niet goed voor je is, weet iedereen. Dat ook je baardgroei te lijden heeft wanneer je te veel alcohol nuttigt, is minder bekend. Maar nu weet jij het wel. Nog een reden om het wat rustiger aan te doen. Dus als we zometeen, na corona, weer gezellig samen mogen komen drink jij met je maten wat vaker een niet-alcoholisch drankje.

Ga toch sporten

Nog zoiets wat iedereen weet: sporten is gezond. Maar wist je dat sporten ook een manier is om je baardgroei op een natuurlijke manier te stimuleren? Sporten zorgt namelijk dat je lichaam meer testosteron aanmaakt. En laat testosteron, het mannelijk geslachtshormoon, nu een belangrijke rol spelen bij je baardgroei. Dus, van die bank af en sporten!

Scheer je niet te vaak

Als je een volle baard wilt, moet je jezelf niet te vaak scheren.

Joh!

Maar wacht even, deze tip is serieus. Er zijn namelijk mensen die denken dat als je je vaker scheert dit de baardgroei op een natuurlijke wijze stimuleert. De gedachte is dat je lichaam harder gaat werken om de verloren gezichtsbeharing te compenseren. Helaas blijkt die groeispurt nog geen twee dagen te duren. Daarna groeit het weer in het normale tempo van ongeveer 1,5cm per maand. Om je baardgroei te stimuleren hoef je je dus niet te scheren. Sterker nog, beter van niet, want bij het scheren kun je haarzakjes beschadigen.

Stimuleer je baardgroei met natuurlijke verzorgingsproducten

Er hangt nog steeds een beetje een stigma rondom gezichtsverzorging. Een échte man trekt zich er niks van aan wat anderen van hem denken. Als verzorgingsproducten je helpen je doelen te bereiken, dan gebruik je die toch gewoon? Baardolie, bijvoorbeeld op basis van argonolie, versnelt de groei van je baardharen.

Geef het de tijd

We zeiden het al aan het begin van een artikel. Wondermiddelen bestaan niet. Met de bovenstaande tips kun je jouw baardgroei op een natuurlijke wijze stimuleren. Om een echt goede baard te kweken heb je een paar weken nodig.

De beste tip hebben we daarom voor het eind bewaard: geef het de tijd.