Wat is de beste manier om je gezicht te scheren?

Wat is de beste manier om je gezicht te scheren?

Ramtin
Rough-and-Done-wat-is-de-beste-manier-om-je-gezicht-te-scheren-01
Of je nu een volle baard wilt trimmen of een glad gezicht gaat scheren, er zijn een aantal scheertips die echt iedere man moet weten. In dit artikel zullen wij de volgende zaken behandelen:
– Verschillende vormen van scheren
– Tips om voor gezicht scheren
– Baard afscheren

Naast de juiste technieken heb je natuurlijk ook de juiste scheer- en verzorgingsproducten nodig. Daarom vind je op Rough and Done de beste producten om jouw gezicht in tiptop gezondheid te houden.

Verschillende manieren om te scheren

Er zijn eigenlijk 4 manieren waarmee mannen hun gezicht kunnen scheren:
– Modern scheermes met 3-5 mesjes
– Elektrisch scheerapparaat
– Safety razor
– Klassiek barbiersmes

Iedere methode heeft zo zijn voordelen en nadelen die je mee kan nemen in je overweging welk type het beste bij je past:

Een scheermes met meerdere mesjes achter elkaar is het meest voorkomende scheermes. Veel grote supermarkt merken maken hier gebruik van. Het grote voordeel hiervan is de eenvoud van het scheren. Het is moeilijk om jezelf er erg aan te snijden, waardoor het een scheermethode is die heel beginners vriendelijk is. Het nadeel eraan is dat het relatief duur is en minder nauwkeurig is voor precisiewerk. Juist om die reden gebruiken veel scheerveteranen een ander type mes.

Het elektrische scheerapparaat is misschien wel de meest eenvoudige scheermethode. Dit elektrische apparaat heeft meerdere mesjes en kan heel snel grote oppervlakten scheren. Het is echter een heel lomp middel en absoluut niet geschikt voor precisie scheerwerk. Om die reden gebruiken professionals en expert dit apparaat eigenlijk nooit.

De Safety Razor is een uitvinding die al ruim 100 jaar bestaat. Het grote voordeel hiervan is dat je op een veilige manier kan scheren, en de vervangende mesjes zijn erg goedkoop. Het vergt echter wel meer techniek dan een normaal scheermesje.

Het klassieke barbiersmes is zonder twijfel het moeilijkste scheermes om te gebruiken. Het is ook geen wonder dat professionele kappers en barbieren jarenlang oefenen om de techniek onder de knie te krijgen. Heb je dit eenmaal onder de knie, dan is het zonder twijfel de beste manier om te scheren. De precisie, gladheid en vrijheid in beweging is ongeëvenaard.

De volgende tips werken in principe voor iedere vorm van scheren:

Tips om je gezicht te scheren

Dit is bedoeld voor iedereen die van een gladde, stoppelvrije kin houdt. Iedereen kan scheren, maar goed scheren is haast een kunstvorm. Gelukkig is dit tegenwoordig makkelijker dan ooit.

Tip 1: Was je gezicht

Ga nooit scheren op een droge huid, maar vergeet ook zeker niet om je gezicht eerst even goed te wassen met bijvoorbeeld een face scrub. Hierdoor was je eventueel vastgegroeide haartjes los en spoel je huidschilfers weg. Niet alleen scheert dit vele malen fijner, het zorgt er ook voor dat je minder snel jezelf snijdt en het voorkomt littekens.

Tip 2: Gebruik goede scheerschuim

Lang niet iedere scheerschuim is hetzelfde. Vooral goedkope scheerschuim wordt gemaakt met stoffen zoals natriumlaurylsulfaat. Dit geeft mooie volle schuim, maar kan ook schadelijk zijn voor de huid. Doe daarom goed onderzoek naar het type schuim dat jij wilt gebruiken. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje in onze webshop voor verschillende opties.

Een extra tip dat hierbij hoort: Gebruik niet te veel scheerschuim en laat het wat langer inwerken. In plaats van handenvol scheerschuim te gebruiken en direct beginnen met scheren kan je beter een klein spuitje schuim of gel gebruiken. Laat dit een paar minuten op je gezicht inwerken en begin daarna pas met scheren.

Tip 3: Maak je scheermes goed schoon

Als je jouw gezicht scheren wilt, dan wil je niet met een stomp of vies mesje werken. Spoel daarom jouw mes voor gebruik, tijdens gebruik en na gebruik meermaals af om de mesrand vrij van schuim en afgeschoren haren te houden.

Zo moet je een baard afscheren

Heb jij op dit moment een veel gezichtsbeharing, en wil je jouw baard afscheren? Dan komt hier wat meer werk bij kijken dan een simpele scheerbeurt.

Stap 1: Knippen

Gebruik nooit direct een scheermesje maar begin met het afknippen van de baard. Vooral als je een lange baard hebt is dit essentieel. Probeer jouw baard zo kort mogelijk af te knippen maar prik jezelf niet in je gezicht.

Stap 2: Kort scheren

Nu je jouw baard kort hebt geknipt is het tijd om te scheren. Maar niet met een scheermes! Begin eerst door de baard te scheren met een tondeuse of baardtrimmer. Heb je nog veel of lang haar? Dan kan je stapsgewijs te werk gaan door steeds een kleiner opzetstuk te gebruiken. Sommige mensen kiezen ervoor om de schaar over te slaan en direct te beginnen met baard trimmen. Je riskeert dan wel dat je de trimmer vaker en grondiger schoon moet maken.

Stap 3: Wassen

Als het goed is heb je nu een hele dunne en korte baard, die meer op een uitgegroeide stoppelbaard lijkt. Vanaf nu kan je je voorbereiden op een baard afscheren. Voor het beste en meest soepele resultaat wil je je baard eerst warm wassen. Dit opent de poriën en zorgt voor een zachte huid om te scheren. Je kan ook even onder de douche springen om hetzelfde resultaat te krijgen.

Stap 4: Gezicht scheren en je baard afscheren

Dit is het makkelijkste deel. Je scheert nu de laatste restanten van je baard eraf met jouw favoriete scheermes. Maak gebruik van die hier bovenstaande scheertips voor het beste resultaat.